Nagy Tímea vagyok, üdvözlöm oldalamon!

Bemutatkozás

Biztosan érdekel Titeket, hogy miért lettem táplálkozási tanácsadó.

Nagyon régóta érdekel az étkezés, azon belül is az egészséges étkezés. Manapság sajnos az a tapasztalat, hogy “mindenki”, aki egyszer volt elhízott, és aztán sikeresen lefogyott, egyből önkéntes táplálkozási tanácsadó lesz…
…és sokan sajnos még mindig túlsúlyosak, különböző táplálkozásból adódó betegségekkel küzdenek, és mindezek mellett táplálkozási tanácsadóként dolgoznak. Nem tisztem megítélni senkit, és nem is szeretném, de úgy gondolom, hogy hatalmas felelősség van abban, hogy milyen étrendet adunk ki a kezünkből, és ha nekünk táplálkozási tanácsadóknak is vannak problémáink, akkor vajon mennyire lehetünk hitelesek?!

Fiatalkorom óta érdekel a táplálkozás és a sportsosem gondoltam, hogy bármit büntetlenül megtehetek a testemmel. Soha életemben nem volt súlyfeleslegem, még a terhességeim alatt sem. Szerintem egy szép, jól karbantartott test, nem feltétlenül egy fitness versenyző kinézetéről szól. Az sem egy egészséges kategória, ahogy az elhízott sem. Itt most térjünk el kicsit az esztétikától, hiszen a szép, az egy nagyon relatív kifejezés: vannak férfiak, akiknek kimondottan a teltkarcsú hölgyek a nőiesek. Nem az én feladatom megítélni, hogy ki szép és ki nem, hiszen nem csak a testünktől függ, hogy szépek vagyunk-e.
Számomra a szépség a lélek szépsége! A divat úgyis évről-évre változik, így szerintem kár bedőlnünk a különböző divathóbortoknak. A legfontosabb, hogy mi jól érezzük magunkat a saját bőrünkben, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy egészségesek legyünk! Ha valami olyan diétára vágysz, amivel pikk-pakk megszabadulsz az évek óta halmozott súlyfeleslegtől, akkor rossz helyen jársz! A hideg futkos a hátamon a diéta és a fogyókúra szó hallatán. Számomra csak egy út van: az arany középutat jelentő egészséges étkezés…….éppen ezért soha nem kellett még diétáznom. Szerintem nem vezet sehová a ,,csak salátán élek” életmód. Nagyon rövid ideig tudják tartani a hölgyek, és általában duplája jön vissza, mint ami lemegy! A testünket nem lehet hülyének nézni, nagyon intelligens és ,,okos szerkezet”, aki maximálisan meghálálja, ha jól bánnak vele! Szóval ha gyors megoldásra vágysz, akkor nem Én vagyok a Te embered. Sokan keresnek meg olyan kérésekkel, hogy hozzuk rendbe az egészségét, mert különböző divatdiétákkal súlyos károkat okoztak a szervezetébe, sokszor szakemberek és edzők által összeállított étrenddel! Sokan versenydiétáztatják az embereket, és tényleg rendkívül gyors és látványos a változás, csak arról nem beszél senki, hogy kb. 3 hónapnyi versenydiéta után szépen elmarad a menstruáció, a peteérés, és “gyönyörű kis” bőrproblémák bukkannak elő a semmiből. Ehhez én nem szeretnék asszisztálni. Arról nem is beszélve, hogy manapság sokkal nehezebb a nőknek teherbe esni. Ne tetézzük ezt még azzal, hogy tönkretesszük a hormonrendszerünket! Szerencsére én mindkét fiammal az első hónapban teherbe estem, és könnyedén tudtam tartani végig a terhesség alatt is saját magam által kialakított étrendet. 7 kg-ot híztam a terhességeim során, a vércukrom végig tökéletes volt, és 3450 és 3750 g-mal hoztam világra a gyermekeimet.

ÍGY DOLGOZOM

Irányelvek

Nagyon szeretném megtanítani az embereket, hogy

LEHET JÓL ÉTKEZNI LEMONDÁSOK NÉLKÜL IS!

Imádok sütni, főzni, kitalálni új finomságokat, folyton receptekkel kísérletezek, amik néha a kukában landolnak, mire tökéletesek lesznek!
A megírt étrendek úgy vannak kitalálva, hogy nem használok hozzá speciális liszteket (gondolok itt a Magyarországon kapható nagy gyártók termékeire is). Sajnos nem mindenki teheti meg, hogy ezeket a drága alapanyagokat megvegye! Szerintem nincs is rá szükségünk a mindennapjainkban, hiszen régen ezek nem voltak, mégis tudtunk élni nélkülük! Természetesen ha valaki szeretné, beiktatom az étrendjébe, és teszek fel a receptes csoportba is ilyen jellegű ételeket.

Rendszeremben

NINCS KALÓRIASZÁMOLGATÁS!

Se ch számolgatás, zsír számolgatás, hiszen ez hosszútávon nem életszerű, a legtöbb ember nem szeret bajlódni ezzel.
Az elején jól jöhet mankónak, és meg is mutatom, hogyan kell, de jómagam sosem számolom, miből hány grammot és kalóriát viszek be. Egy olyan használható étrendre akarom megtanítani az embereket, amit bárhol tud követni, ha külföldre utazik akkor is, anélkül, hogy vinné magával a speciális lisztjeit.

Sajnos az ételallergiásoknak kicsivel nehezebb ilyen szempontból az életük!

Több energiagyógyászi tanfolyamot is elvégeztem, hogy az egészségem működését, ne csak a test, a táplálék révén tudjam befolyásolni, hanem a lelki egyensúly révén is. Így remélem nagyon sokrétűen tudok az embereken segíteni, hiszen sok embernél, az elhízás lelki eredetű. Folyamatosan együtt dolgozom az emberekkel, nem csak addig terjed a munkám, hogy megírok egy-egy étrendet. Hiszen bármennyire is alapos az előzetes kérdőív, sok minden csak menet közben derül ki. Így folyamatos visszajelzéseket kérek, hiszen a szervezet jelez, ha valami nem megfelelő neki, és ehhez igazodva alakítunk az étrenden. Étrendtervezés előtt mindig szoktam vérképet kérni, hiszen az rengeteget elmond a szervezetünk állapotáról, az esetleges hiányokról. 3-4 hónapnyi életmódváltás után is ajánlatos egy vérkép, hogy lássuk a változásokat, és hogy miken kell finomítani. Nem az a célom, hogy sablonétrendeket adjak ki, hanem az, hogy mindenki megtanulja a saját teste jelzéseit, és ahhoz igazítsuk az étrendjét, amit egy életen át tud tartani. Így energikus, fitt és egészséges lesz! 🙂